Home   
   Home
Početna
Print
Štampaj
 
  PočetnaIstraživačiIstraživačke organizacijeProjektiInfrastrukturna ulaganjaStatistike
   Pretraživanje projekata  Opšti podaci  Realizacija projekta  Organizacije realizatori   

Projekat
Naziv Project Name Voditelj
Unapređenje proizvodnje autohtonih sireva od ovčijeg i kravljeg mlijeka. Improvement of production of autochthonous cheeses sheep's and goat's milk. Branimir MIoković
Kljucne rijeci
Kljucne rijeci Keywords
autohtoni sir autochthonous chees
zdravstvena ispravnost health and safety
unapređenje proizvodnje improvement of production
Klasifikacija projekta
Rezime
Rezime Resume
Planinski sir iz mješine dobiva se sirenjem punomasnog ili obranog ovčijeg mlijeka.proizvodi se u vrijeme ljetne planinske ispaše ovaca.Odlikuje se svojstvenim ugodnim mirisom i umjereno slanim okusom,te mekim zbijenim tijestom koje stajanjem postaje nešto tvrđe.Održivost ovog sira je od 4-6 mjeseci.Možemo deklarirati ga kao punomasni 56,56% masti u suhoj tvarii stavljati u promet pod nazivom kraja u kojem se proizvodi. Crd ling rich or skimmed sheep's from bladder.It is product during summer mountain grozing.It is characterized by specific pleasant smell and moderately salty taste as well as whit soft compact dough,which becines harder after some time.This chees is best befor 4-6 mounths after production.Averagwe quntitiy of the fat in dry mater, in the searched samples,were 56,56% so it can be decilined as full fat cheeses.
1 - 1
Povezanost sa drugim projektima
Ovaj projekat nije povezan ni sa jednim drugim projektom
Cijena projekta
Cijena
22
Trajanje projekta
Pocetak Kraj
--- ---
Izvori finansiranja
Iznos Naziv organizacijesort by this column Adresa organizacije
22 Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke ,
1 - 1
 
  Elektrotehnički fakultet Sarajevo i Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine   Copyright © 2006, All rights reserved.